Lavajärven-Komin kyläyhdistys

Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää Lavajärven – Komin kylien alueen elinvoimaisuutta vakituisten ja loma-asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen mukaisesti ja toimia kylien edunvalvojana.

Leirirannan rakennusten ylläpitäminen ja vuokraaminen, sekä ranta-alueen hoito kuuluvat Kyläyhdistyksen toimenkuvaan. Leirirannan siisteydestä ja valvonnasta huolehditaan talkoovoimin.

Kyläyhdistys omistaa Lavajärven liikuntakeskuksen (entinen Lavajärven koulun urheilukenttä ja leikkipuisto) joka on kyläläisten käytettävissä. Kenttää pidetään yllä talkoo voimin.

Kyläyhdistys järjestää tapahtumia kylällä (esim kesäjuhlat, talvirieha) sekä tukee kylällä vapaaehtoisvoimin järjestettävää toimintaa (esim TYKKI-kerho). Jos sinulla on intoa järjestää jotain toimintaa kylällä, kerro siitä meille!

Lavajärven – Komin kyläyhdistyksen jäseniä voivat olla kaikki alueella vakituisesti asuvat henkilöt. Kyläyhdistys ylläpitää näitä kylän nettisivuja, tiedottaa kylän tapahtumista sähköpostitse (info [at] lavajarvi.fi) ja Facebookissa.

Jäsenmaksua ei toistaiseksi kerätä. Halutessasi voit tukea yhdistystä maksamalla vapaaehtoisen kannatusmaksun yhdistyksen tilille FI 1555 3715 2000 3608 (viitteeksi kannatusmaksu).

Tervetuloa mukaan kylätoimintaan!

Lavajärven – Komin kyläyhdistys ry

Hallitus 2023

Essi Eerikäinen (puheenjohtaja) puh. 0400 718124
Miia Kallio (Leirirannan vuokraus 0400 940 954)
Sami Heikkilä
Hanna Joutsimatka
Tea Pihkoluoma
Laura Salonen
Markus Tuomola (vara pj)

Hallituksen varajäsenet:
Elina Uusitalo
Sinikka Jatala
Ville Kalliokoski
Kalle Eskelinen

Kyläyhdistyksen sähköposti kylayhdistys[at]lavajarvi.fi
puhelin 0400 940 954 (tavoittaa parhaiten iltaisin)

Kyläyhdistyksen säännöt

Historiaa

1970 -luvulla levisi Suomessa laajalti kylätoiminta-aate ja niin Lavajärvelläkin perustettiin Maamiesseuran aloitteesta ja taloudellisella tuella v 1980  kylätoimikunta, jonka tehtävänä oli olla linkkinä kunnan päättäjien ja kyläläisten välillä. Yhdistys rekisteröitiin omaksi yhdistykseksi 3.10.2004. Nykyään toimitaan Lavajärven – Komin kyläyhdistys ry:nä hyvässä yhteistyössä Lavajärven Maamiesseuran kanssa.

Hämeenkyrön Sanomien lehtileike (12.6.1980) Kylätoimikunnan perustamissesta (kuvassa Raimo Toukoniemi, Seppo Siuko, Ahti Leskinen, Pirjo Leskinen).