Juhlatalo PÄIVÖLÄ

Häät, Syntymäpäivät ym. juhlat, Tanssit, Teatteriesitykset, Kokoukset, Muut tilaisuudet.

Talo on valmistunut 1994. Tunnelmallinen, vanhan seurantalon mallinen ja lämmin talo, joka on varustettu nykyaikaisella keittiöllä. Tilat n. 250 – 300lle. Sali 103m², ravintola 66m². lisähuone 65m²(myös lämmin tila), näyttämö 30m², keittiö 29m², eteinen, sisä wc:t.

Hyvät tieyhteydet. Seurantalo Päivölä sijaitsee Komin-Lavajärven kauniissa maalaismaisemassa noin 30km Tampereelta luoteeseen, Ylöjärveltä noin 16km, Hämeenkyröstä noin 17km ja Viljakkalasta 11km.

Lavajärven Päivölä, Komintie 215, 39360 Komi (Hämeenkyrö). Sijainti ja ajo-ohjeet Google Maps.

Juhlatalo Lavajärven Päivölä: www.lavajarvenpaivola.com

Facebook www.facebook.com/LavajarvenPaivola

Historiaa

Maamiesseuratoiminta alkoi Lavajärvellä jo vuonna 1915 kun tänne perustettiin Lopen maatalousseuran Lavajärven piiri. Perustava kokous oli Frans Alakomin talossa 2.5.1915.

Vuonna 1918 virisi seuran keskuudessa ajatus oman toimitalon saamiseksi paikkakunnalle.

Kun vuonna 1917 syysmyrsky kaatoi suuren määrän tukkipuita Simunan virkatalon metsästä ja vapaussodan vuoksi puut jäivät metsään kasoihin telatuiksi, niin seuran ensimmäisen puheenjohtajan J Ylikomin toimesta puut ostettiin valtiolta sekä vuokrattiin valtion omistamasta Eerolan torpasta (nyk. Leskinen) ½ hehtaarin tontti 35mk:n vuosivuokraa vastaan seurantalon rakennuspaikaksi.

Rakennusmestari Juhola teki piirustukset ja rakentaminen annettiin urakalla Lavajärveläiselle Vihtori Seppälälle. Taloa rakennettaessa tehtiin suunnaton määrä talkootyötä, sekä mies- että hevostyöpäivinä

Maamiesseura rekisteröityi itsenäiseksi yhdistykseksi vuonna 1931 ja nimeksi tuli Lavajärven Maamiesseura ry. Seuran toiminta-alue käsitti kolme koulupiiriä Lavajärven, Komin, ja Viljakkalan kunnan puolelta Hanhijärven koulupiirin. Seuran toiminta-alue on pysynyt samana kaikki nämä vuosikymmenet.

1970 – 1980 seurantaloa remontoitiin ajanmukaiseksi. Opetusministeriö ja Hämeenkyrön kunta avustivat rahallisesti tarveaineiden ostoa, mutta työ tehtiin monena vuonna tuhansilla talkootunneilla.

3.7.1993 Lavajärven maamiesseurantalon tuhosi tulipalo ja vei mennessään kaiken menneiden sukupolvien uurastuksen ja monet kauniit muistot, kuin myös talkootyön tulokset.

Seuran johtokunta teki seuraavalla viikolla päätöksen uuden talon rakentamiseksi. Talossa oli täysarvovakuutus ja kaikki olivat yksimielisiä siitä että talkooväkeä löytyy. Rakentamisen suoritti Veikko Vilkki Hämeenkyröstä ja ulkovuoraukset ja pihatyöt tehtiin talkoilla ja monta muuta työtä lisäksi. Päivölään rakennettiin vielä sahtihuone kokonaan talkoilla.

Tätä uutta Päivölää saamme nyt ihailla ja korvausta vastaan käyttää perhejuhliin ja muihin kokoontumisiin.