PALVELUT

Lavajärven liikuntakeskus

Lepomäentie 9, 39380 Lavajärvi

Syksyllä 2017 kunta myi urheilukentän ja leikkipuiston Lavajärvi-Komin kyläyhdistykselle ja koulurakennukset piha-alueineen ja parkkipaikkoineen yksityiselle.

Koulun urheilukenttä ja leikkipuisto ovat kyläläisten käytettävissä.

  • Urheilukentän ja leikkipuiston käyttö on omalla vastuulla.
  • Kulkuvälineet parkkeerataan joko kentän tienpuoleiselle sivulle tai Lepomäentien varteen. Muistattehan että koulun entinen parkkipaikka ei ole käytettävissä.
  • Kenttää pidetään yllä talkoo voimin, joten toivomme kaikkien käyttäjien osallistuvan ylläpitotöihin (auraus, jäädytys, nurmikon hoito). Lisätietoja voit kysellä Kyläyhdistyksen hallituksen jäseniltä.
  • Jääkiekkokaukalo on saatu lahjoituksena ja Kyläyhdistys on hankkinut lumikolat, maaliverkot yms tarvikkeita. Jäädytysletkut yms säilytetään jonkun kyläläisen varastossa.
  • Valitettavasti urheilukentällä ei ole tällä hetkellä valoja käytettävissä. Kyläyhdistyksellä on suunnitteilla valaistuksen uusiminen ja muutakin kunnostustyötä tulevan kesän aikana, talkoita siis luvassa kaikille.

Leiriranta

Leirikeskus, Komintie 476, 39380 Lavajärvi

Lavajärven-Komin kyläyhdistys hoitaa Leirirantaa talkoo voimin. Ranta-alue (lentopalloverkko, liukumäki) on kaikkien kyläläisten käytettävissä myös vuokrausaikana.  Toiminta omalla vastuulla.

 

KERHOT

Lasten Liikuntakerho

Liiksakerho kokoontuu viikottain Lavajärven liikuntakeskuksen kentällä, Päivölässä ja lähiympäristössä. Kerho ei maksa mitään ja mukaan saa tulla kaiken ikäiset vauvasta-vaariin. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin etusivulla, sähköpostitse ja Facebookisssa. Lapset ovat kerhossa vanhempansa vastuulla. Lavajärven-Komin Kyläyhdistys, vetäjinä Sinikka Jatala, Tea ja Santeri Pihkoluoma.

Vanhustenpiiri

Vanhustenpiiri kokoontuu Päivölässä joka kolmas keskiviikko klo 10.00-14.00. Lisätietoja antaa Mirja Tervalammi 040 571 4058.

Perhekerho

Perhekerho toimi vuosia kylän kotiäitien ja lasten yhteisvoimin Lavajärvellä. Kerhoa on pidetty Lavajärven kaupalla, Päivölässä, Lavajärven koululla, kotona… Tällä hetkellä kerho on ”tauolla” eli odottelee koollekutsujaa ja kerholaisia. Haluatko aloittaa perhekerhoilun?
Jos haluat sopia tapaamisen esim urheilu/leikkikentällä tai kotonasi tai järjestää retken jonnekin tms, niin ota yhteyttä Kyläyhdistykseen.
Jos ilmaantuu kivoja ideoita, kerro meille niin suunnitellaan yhdessä lisää!

 

PÄIVÄHOITO JA KOULU

Päivähoito

Päivähoito vaihtoehdoista löydät tietoa Hämeenkyrön kunnan sivuilta.

Lavajärven koulun historiaa

Hämeenkyrön kunta lopetti opetustoiminnan Lavajärven koululla keväällä 2014.
Hämeenkyröläisten Lavajärven-Komin alueen lasten lähikoulu (1-6lk) on nyt Kirkonkylän koulu (Silta) Hämeenkyrön keskustassa. Ylöjärveläiset lapset käyvät Takamaan koulua (1-6lk) Ylöjärvellä. Osa hämeenkyröläisistä lapsista opiskelee Ylöjärven puolella Takamaan koulussa (kunta ei ole osallistunut koulukuljetusten järjestämiseen eikä kustannuksiin).